Somnade...

Ja, erhm... Jag somnade alltså då inne hos Stora S när hon skulle lägga sig. Vaknade för en timme sedan, skämtade om att jag nu var bakis - haha. Jösses.

Och vädret verkar ju inte heller bli det bästa att gå på Skånes djurpark i, så det blir nog lite kaffe (nåja, te då;-)) istället. Och så ska Stora S få hjälpa pappa att "snickra" lite.

Back to Sex in the city.

Valborg

Jaha, då har man precis ätit en superfantastiskt god och festlig middag med familjen - kunde glatt betalat 200 spänn på restaurang för den rätten. Så himla gott. Klyftpotatis och grekiska biffar med tsatsiki till. Sen hemmagjort vitlöks- och olivbröd och en god sallad med lite ruccola till det och ett gott glas vin, slurp. Men nu är jag så mätt så jag dör.

Det som är riktigt illa dock (hehe) är att vi tog ett glas cider medan vi lagade mat tillsammans, jag och Maken J, så nu känner jag mig nästan halvlurig. Och barnen har inte ens lagt sig!;-) Funderade på att dra iväg dem för att kolla in elden senare (Valborgs mässoafton) fast de behöver väl antagligen sova istället. Jag med. Märks att man är ovan vid att dricka alkoholhaltiga drycker, en sån mes man är.

Det blir väl ett par avsnitt av Seinfelt senare och så måste jag ju hinna slänga in Anna Wahlgren-krönikan (länken är till april månads krönika) eftersom det är den siste i månaden - men sen är det nog sängen som gäller. Och imorgon bär det av till Skånes djurpark tillsammans med Kompis J och hennes söta dotter B om det är fint väder!

Oops, nu börjar ungarna drälla ut från duschen här och vänta på att bli torkade - så so long!

FÅR man vara så här stolt över sina barn?

Tänk att man blir så trött av att vara ute i solen - borde det inte vara precis tvärtom? Mycket märkligt.

Idag har man ju då pluggat lite och fått lunch hemma hos mamma (spenat, shit vad längesen... Och så gott...) Sen träffade vi grannen och hennes barn ute på lekplatsen och följde med dem upp till sitt. Behöver ju lite förslag på olika lösningar inför ombyggnaden av köket snart, och hon har renoverat sitt.

Det var första gången vi träffades så, och hon uttryckte vid ett par tillfälle sin uppgivenhet inför bemötandet av sina barn och sina funderingar på att gå en föräldrakurs för att lära sig att tänka i andra banor. Vilket gjorde att jag faktiskt kände mig nästan lite dum. Jag som enbart kände mig så himla stolt över mina troll. Som att slå sig för bröstet utan att säga eller mena eller ens ha tänkt något. Jag ville verkligen inte att hon skulle känna sig obekväm med oss så jag sa någonting om att det ju inte var så farligt och att barn ju inte SKA sitta stilla och tyst ungefär. Och i samma stund kände jag mig istället som världens besserwisser som trodde att jag visste allt om barn och satt inne med värsta kunskapen. Suck.

Och det allra mest jobbiga och typiska med mig, är att jag ens tänker på detta i efterhand och bara måste analysera sönder hur jävla dryg(?) jag måste ha verkat. Och vad spelar det egentligen för roll?

Klart man måste få känna sig uppriktigt stolt över sina barn och deras uppförande?

Mammor...

Mamma min mamma hör mig nu
När jag blir stor så vill jag bli som du
Med blommor som du samlar
och bär om sommaren
Som blåser när jag ramlar min allra bästa vän

Mamma min mamma hör mig nu
När jag blir stor så vill jag bli som du
Och kunna alla saker du försöker lära mig
Och får jag välja en sak
då vill jag bli precis som dig

Mamma min mamma bästa vän
Om det är sant att man föds igen
Då vill jag bli en blomma och att du plockar mig
Och sätter mig i håret så att jag kan krama dig

Mamma min mamma vem är gud?
Vem gör så att solen lyser gul?
Vem tänder månens lampa?
Vem talar om när den ska ner?
Och om du orkar svara så ska jag inte fråga mer

Du låter lampan lysa på mitt rum när det är kväll
Och jag får somna på din arm en stund,
du är så snäll

Mamma min mamma hör mig nu
När jag blir stor så vill jag bli som du
Och kunna alla saker du försöker lära mig
Och får jag välja en sak
då vill jag bli precis som dig
Ja får jag välja en sak
då vill jag bli precis som dig



(Från Nicke & Nillas skiva)

Grattis på födelsedagen kära mamma

Igår kom mamma hem til mig och föreslog att vi skulle gå på en restaurang som har världens godaste käk. Hon fyller år idag men det var hon som bjöd...*hrrm* Det var så skönt att bara lämna över läggningen till Maken J och sticka hem till mamma och ta en cider innan vi gick till restaurangen. Jag åt fläskfilé som inte hade en tillstymmelse till torrhet i sig med smörstekta rotfrukter och tsatsiki, och så vitt vin till det. Jävlar vad gott det var. 

Och idag blir det ju då kalas. Även när vi bara bjuder in de absolut närmaste (Storasyster A:s familj, mamma och henne man plus min familj) så blir vi ju massor med folk. Alltid lika mysigt!
Fast jag och Lille T ska avvika en stund från kalaset för att gå på ett alldeles eget kalas som Lille T är bjuden på. Han har aldrig gått på något eget dagiskalas så denna gången måste han få göra det tyckte jag.
Så idag gäller det att fixa en ordentlig lunch eftersom det på eftermiddagen/kvällen bara lär bli skräpfika som gäller...

Jag skriver kanske mer senare, just nu måste jag styra upp i koj-kolonin som håller på att bli byggd här i vardagsrummet.

Klädinköp

Igår shoppade jag mig lycklig nästan hela dagen! Tyvärr finns inte bild på allt på Lindex hemsida (plus att jag inte orkar lägga in så mycket;-)) men här kommer ett axplock:

Först ett par outfits till Lille T:





Och så lite av Stora S kläder:

 



Och när jag kom hem blev de så glada över sina grejer! Lille T vägrar ta av sig en t-shirt med elefanter på. Och Stora S kramade mig och tyckte jag var världens bästa mamma. (Hmm, jag lovar, de FÅR faktiskt kläder ibland - de är bara tacksamma:-))

Tvätttid idag och Maken J jobbar hela dagen - det är så himla kul med tvättdag när man är ensam... inte. Det tar två evigheter för barnen att först komma ner i tvättstugan och sen fyra till att få dem därifrån eftersom de börjar leka. Stön. Fast det behövs verkligen just nu så jag har inget val känner jag.
(Hoppsan, nu förvandlades mina ben till två vägar som det kör bilar på, tänk vad användbar man kan vara när man bara sitter)


Meningen med livet

Eftersom barnen kom i säng sent igår kväll efter grillandet så vaknade vi också sent, vilket innebar att vi ringde förskolan och sa att barnen stannade hemma idag. Och jag började inte förrän 11, så jag och Stora S låg och myste en stund innan vi gick upp eftersom hon kommit in till oss på natten.

Det är sådana stunder man förstår hur fattigt livet var innan man fick barn... Jag vaknade innan henne (!) och kunde titta när hon lååångsamt kom ur sin sömn. Sträckte på sig, grymtade till och var halvvägs ute ur sängen ett tag (haha) innan hon slog upp sina ögon och tittade förvirrat men storögt på mig. Snyftade sorgset att hon var lite ledsen eftersom hon hade drömt att Bästa kompis N hade påstått att Stora S retades med henne.

-Vilken fruktansvärd mardröm, stackars lilla flicka tyckte mamma. Stora S höll bestämt med och bestämde sig för att vara glad igen. Så låg vi där och gosade och fnissade och mös en lång stund. Denna underbart varma lilla kropp som doftar så ljuvligt  tätt, tätt intill mig... Lycka är vad det är.

-Får jag springa och väcka Lille T? frågar hon rätt som det är när hon hör honom ligga och snacka och sjunga för sig själv inne i sin säng. En stund senare hör man deras glada tillrop och godmorgonhälsningar, uppriktigt lyckliga att få se varandra efter en lång och tråkig natt utan varandra. Underbart.

Ren Lycka - och meningen med livet. Mina barn.


Grillväder och krokodiler

Aaaahh... Vilket väder idag, alltså. Vilket väder...
Blev hembjudna på grillning hos kompisar som har stor trädgård i anslutning till lekplats och dessutom en stor leksen hund. Stora S och Lille T hade jättekul och vi vuxna åt och skrattade massor. Fan, vi gör sånt alldeles för sällan numera... Stora S sprang runt efter Lille T och hjälpte till och kollade så att han skötte sig - världens bästa storasyster får jag nog våga påstå.

Lille T har lärt sig ett nytt avancerat ord; krokodil. Han hade sagt det på förskolan när de fick "önska låtar" att sjunga på samlingen! "Ko-cko-dill" (Den svängiga biten har ni väl hört?;-)) Och han säger det mer än gärna om man ber honom.

En dag kvar till lönen nu - påbörjad countdown för shoppingrunda på stan. Med Storasyster A, eller hur?!? Hur ska det annars kunna bli någe drag?

Slutligen. Vad är det MED kvinnor och deras möhippeplanerande? Har folk glömt att det är den blivande bruden som den är till för? Har stött på fenomenet flera gånger hos vänner och bekanta...

Fler underbara barnkläder

...hittade jag nu på Lindex. Och det ska nämnas - gärna ryckt ur sitt sammanhang - att Maken J nyss uttalade sig enormt töntigt. Han är "en modeprofet" tydligen - OMG. *skrattar mig halvt fördärvad*

Anyway, här är kläderna:

image15
Om den (ovanför) skulle min kära mor säga att "den är sååå mycket Stora S"!


image16SHIT, där snackar vi scrapvänlig klänning!

image17Och så ytterligare en söt t-shirt till Lille T:s små armar...


Nä nu måste jag kolla in söta och goa Noniss nya blogg!:-)

Vacker familj?

Ha! Via Emilys blogg hittade jag en urtöntig länk där man kunde se hur ens framtida barn kunde se ut till exempel, bara genom att skriva i sitt namn. (Länk)
Min idealpartner skulle då bli följande:

image13

Hmm. Är det egentligen SÅ himla långt från sanningen kanske...? Nja, okej, J är snyggare men ändå? Hur som helst, om vi får ett till barn så skulle det se ut så här:

image14

Hehe, inte illa. Titta nu på vad Emily (länk oan) fick för resultat - livet är bra orättvist, haha! (Förresten, N - du ska nog inte kolla Emilys kärleksbarn - du kommer kräkas.)

Gaaah - ett försök till att återskapa inlägget som försvann!!

Äh, vafan du skojar. Jag skrev ett skitlångt inlägg med bilder och hela köret som försvann. Kräk.
Jaha då får jag väl försöka återskapa det jag skrev i lite kortare ordalag. Aaarrrgh vad irriterande!

Jag skrev om att jag uppdaterat mina tidigaste inlägg numera med bilder och sånt jag tagit bort ett tag. Bara att bläddra nedåt.

Jag skrev om att jag idag vunnit en personlig seger, ingenting jag skulle få för mig att berätta om här men ändå. Jag vill minnas känslan. Känslan av att tro att något är omöjligt men trots det känna att man har modet att våga göra det ändå. Inget dramatiskt för gemene man, men för mig. Stort Drama för mig. Få se vad det blir av det.

Och så skrev jag om att Lille T växt ur nästan alla sina kläder och att jag just nu längtar efter maken J:s lön och mitt sketna studiebidrag. (Undrade förresten hur det var möjligt att inte vara ikapp ännu med ekonomin. KAN det bero på avläsningar på 5 respektive 7 tusen, och bilreparationer på ytterligare 4?)
Och så hade jag då en lång utläggning om de olika klädaffärernas envisa cementerande av könsrollerna. Fast trots sina små äckliga "toppar"/BH:ar(?)  till små barn så fick KappAhl en lite mindre känga än vad jag skulle gett till exempel förra året - eftersom de möblerat om och åtminstone hängt de gråa, trista (pojk)kläderna tillsammans med de glittrande, puffärmade (flick)kläderna. Wow. Tror att de kanske upptäckt att fler och fler efterfrågar lite mer könsneutralitet för sina små telningar. Fast jag tänker inte handla barnkläderna där ändå, pga Lindex fantastiska nostalgitripp "Fem myror" (eller nja, inte enbart därför;-)). Anyway, titta och njut:

image11image12
Kan se Lille T:s smala armar i de där... *kärlek*

Men som sagt - jag är fortfarande uppriktigt sur över att dagens fantastiskt genomtänkta och übervettiga inlägg bara försvann. Hrmpf. Så jag stannar där.

Förresten - jag sprang på en ganska... anmärkningsvärd(?) blogg idag med en bloggskapare som skriver som poesi om tänkvärda saker. Går inte att förklara, se själva här.

Fullt hus

Vilket underbart väder idag. 13 grader och alldeles vindstilla... Egentligen var det vårstädning på dagis idag men eftersom Lilla T hade feber fick vi hoppa det. Huä, nu väntar "extrauppgifter" istället. (Det är alltså ett föräldrakooperativ och vi föräldrar sköter det praktiska)

Hur som helst var jag ju tvungen att komma ut en stund åtminstone, så det fick bli att gå bort till parken med kaffe, juice och mackor. Så mysigt, alldeles lagom för trött liten T och uttråkad Stor S. Vid tre somnade Liten T så han är verkligen ur form.

Barnens moster A med make N är på grillfest ikväll, och kvar till oss att passa över natten i vår lilla fyra blev tre kusiner! Verkligen fullt hus och fullt ös här nu - mysigt!

Stooora barn... o små...

Alltså, dessa reflektionsuppgifter... Herregud. Jag vet inte vad det är med dem, men när jag ska redovisa det jag skrivit blir jag först paralyserad och sen förvandlad till ett jävla pucko. Det är rätt trist med tanke på att själva dens krivna uppgiften inte så ofta är kass i sig. Och det är ganska trist med tanke på att jag är det ansolut minsta puckot jag vet;-).

Ikväll var Stora S på pyjamasparty ända till halv 8, och hon var så stolt över sitt sprillandes nya Bamsenattlinne som hon valt ut en timme innan. Jag känner mig både stolt och gammal(vuxen?) ikväll just av den anledningen - hon är rätt stor nu för tiden...
Och stackars Lilla T som fick sitta hemma och sakna storasyster och ha feber. Söta T... Min Lilla, lilla T kommer alltid att vara just liten i alla fall. Tur det.

Att tiden går löjligt snabbt bekräftades även av att jag hade söta kompis J med lilla dotter B på besök idag. Märkligt att folks alla bebisar håller på att gå och ha sig plötsligt.

Jag har i alla fall min vackra, snygga och underbara man

Ja jisses. Ruinerade var precis vad vi blev. Fan vad betalt dom tar bara för att man är totalt ohändig ointresserad av bilar! Över 4000 spänn för att fixa nån jävla handbroms och ett par lyktor? Jag höll på att självdö när jag hörde det.

Uppgiften klar i alla fall, nu är det bara att börja på nästa imorgon så att man kan börja tentaplugga någon gång...

Eftersom min man just nu undrar vad jag gör och om jag inte skriver om min man i min blogg, och om jag inte just särskilt skriver att han "är vacker och snygg och underbar?" så skriver jag naturligtvis det nu - och svarar "jo, det är precis det jag skriver just nu". Min man. är så vacker. och snygg. och underbar.;-) Det ÄR han. Så vad är väl fyra tusenlappar och en bal på slottet?

Nehe, nu tror jag att Seinfeld ropar. På återhörande.

Ledig?

Ledig idag - förmodligen i syfte att skriva reflektionsuppgift. Så det får väl bli så då, men OJ vad jag saknar inspiration jämt inför dessa förbaskade uppgifter!
Men först ska bilen lämnas in på verkstad inför besiktning och vi ska bli ruinerade, tjoho.

Och jag som borde och helst av allt skulle vilja sätta mig och scrappa någonting till allra goaste kompis M eftersom hon fyllde 36 år igår... Att köpa nånting till henne är ju helt löjligt lönlöst, och jag vet ju hur glad hon blir för mina egenhändigt skapade alster! Och så HINNER jag inte? Aaaarrrgh, framförhållning hädanefter kanske?

Och så är jag på jakt efter något snyggt att sätta på mig på C:s bröllop den 31:e maj... Tänka sig att (inte så;-)) lilla jag ska vara bröllopsvittne och enda kompisen (bland föräldrar och syskon) som får delta under själva vigseln... Jag känner mig sååå hedrad och rörd över att vara utvald och speciell för uppdraget!:-)

Förvirrande inlägg för alla som inte är... jag.

Amagaaaad. Denna dagen har fullständigt gått åt till att fundera och planera! Fundera och planera hela dagen och ändå har jag kommit - ingenstans! Fundera och planera på hemligheter som jag inte alls kan skriva om här, men det kommer, det kommer..
Jag är helt slut men kommer inte kunna plugga alls förrän jag känner mig färdigplanerad och färdigfunderad.

...och söndag :-)

Så. Snart är denna helgen också över, och man tar nya friska tag i skolan, å hej & hå, hurtigt som tusan. Jisses.
Jag har absolut alldeles för mycket på agendan just nu, och jag vet inte i vilken ände jag borde börja och om jag kanske borde välja bort och prioritera eller om jag bara skulle ta "nya friska tag"....

Hur som helst så ska jag snart stoppa in barnen i cykelkärran och flåsa mig hem till mamma som kanske har nåt gott att fika på i eftermiddag...? Är ju så fint väder så man i alla fall absolut måste gå ut...

Lördag

...och den dagen de allra flesta människor ser fram emot mest av alla. Men inte jag. Visst är det kul med helg och så, kravlöst och bra, yada yada - men så tråååkigt när make J jobbar... I och för sig följde C med dotter med hem igår kväll och sov över men de har ju åkt hem igen.
Tradigt väder idag också, inte så man längtar ut precis... Kanske man skulle ställa sig och baka lite med barnen? (*ser plötsligt allt kladd framför mig - tvekar*)
Nåväl, let´s see hur det blir idag, rätt vad det är har denna dagen också bara försvunnit.

Hittad ett så jäkla roligt tidsfördriv, och garvade som satan när jag gjorde make overs både på mig och sonen T... Kanske man skulle klippa lugg, haha;-)



Ladda upp din bild själv och fixa litta på http://www.taaz.com/home.html

Skärpning!

Men alltså. Jag VILLE skaffa en blogg för att jag VILLE blogga, men bloggar jag? Hrmpf. Nu blir det skärpning.

Så här är det; efter att jag lagt ut bilder på mina egenritade motiv blev jag kontaktad av Lektyg & Hantverk som ville köpa en del av dem så då blev jag tvungen att hålla det lite hemligt tills allt var klart.

Och nu är det ju då klart, så du kan se dem i Lektyg & Hantverks blogg här! Lite märkligt känns det allt att se andra människor använda MINA motiv på sina kort...? Men kul såklart.
Men OJ, vad kass jag blivit både på att scrappa och skapa kort... Inte hunnit med mycket alls på sistone, kanske inte SÅ himla konstigt med tanke på tentor och omtentor och deklarationer där det ska deklareras både försäljning av hus, taxeringsuträkningar och hela företaget och allt... Hua vad jobbigt.... Men OJ så vuxet!
Det där kan kanske i och för sig diskuteras, med tanke på att Emily under föreläsningen igår vänligt men bestämt påpekade min barnslighet och insinuerade ganska kraftigt att det kanske var så att jag egentligen inte alls var så gammal som jag är... (undrar varför)

Idag är jag i alla fall ledig från skolan, och tänker ta paus från allt vad såna grejer heter, och dra med mig dottern till C i Lund. Har idag också kvar på tågkortet (som jag använt alldeles för lite för att det ska löna sig ordentligt) och lade därför ut på msn igår "Är det någon inom Skånes gränser som vill ha besök av mig och S imorgon?" och så svarade C, och det var ju en himla tur! ;-)
Var jättelängesen vi sågs eftersom där är fyra barn inblandade och dämed fyra barn (och fyra vuxna) som potentiellt kan bli sjuka, och HAR varit det ända sen mitt lilla gudbarn E fyllde år. Så nu får vi hoppas ingen börjar kräka innan vi drar...

RSS 2.0

Affiliator.com
Diino.se
E-butik.se
Plusikassan.se
Bosieboo.com