Födelsedag och heta önskningar

Nu var det ett tag sendan man bloggade igen. Tänk att man har SÅ mycket att sköta på sommaren!

Lille T har fyllt 3 år. Det blev sol och bad på stranden med moster och mormor med familjer hela dagen, som toppades med tårta formad som Svampbob Fyrkant. Dagen efter blev det barnkalas med ytterligare tårta - formad som en (hemskt ful) orm. Av någon anledning har det blivit tradition att göra groteskt fula ormtårtor till mina barn när de fyller 3 tydligen. Tur att de inte gör det fler gånger då.

Det är ganska stort och spännande när minsta människan i familjen blir så stor som tre år. När man inser att man snart kommit igenom hela den massiva blöjtiden som blir med två barn som knappt har 17 månader mellan sig, ja då känner man sig ganska rutinerad.

När man är 3 år i den här familjen gillar man tydligen just nu att kolla på film, käka yoggi med "gubbe"-smak (naturligtvis jordgubbe ja), traktorer helst med släp och en och annan grävskopa, åka rutchkana och gunga, springa ("Klara, färdiga, Gå! om och om igen), små figurer vars dialog låter ungefär så här varenda gång (när de inte är upptagna av att pussas):
-Hej...
-Heej!
-Ga vi leka?
-Ja!
-Kom!

Om man heter Lille T (eller Stora S för den delen), så ogillar man just nu inte speciellt mycket utan man är väldigt nöjd med livet i stort. Det verkar ganska skönt att äntligen vara så tillfreds och att få känna sig så kompetent. Och självsäker, lycklig och nyfiken.

Och heter man Stora S har man emellanåt ganska fullt upp med sina (låtsas)kompisar Björn, Liv, Diamant, Grodis och Felicia Dum. Helt okej när hon omfamnar en av tacksamhet för att man just gått med på att Liv gärna får sova över. Eller när hon sitter i timmar och filar på den perfekta teckningen - som blir just jäkligt perfekt!
Och när man förklarar för henne att man har tänkt att köpa en fin present till henne också på Lille T:s födelsedag, och man frågar vad hon önskar sig mest av allt just nu - så svarar hon utan att tveka "En farmor". Så ibland kan livet vara ganska ledsamt också när man är stor och begåvad som en fyraårig Stor S.

Kommentarer
Postat av: Emily

Hejsan hoppsan i sommaren. Snart börjar skolan igen. Vi ses väl där antar jag*? Fan jag är knäpp men jag saknar det... Ha de fint!

2008-08-13 @ 09:40:07
URL: http://www.metrobloggen.se/crazy

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Affiliator.com
Diino.se
E-butik.se
Plusikassan.se
Bosieboo.com